Tekstvak: Tekstvak: Als je oorzaken wilt aanpakken?!

Simulaties

Home ALG

Vicieuze Cirkel

Oorzakelijke Kaarten

Simulaties

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Aan de slag

Wie is Ton?

Contact

Smaakten de voorgerechten? Niet te licht of te zwaar?

De stevige kost wordt opgediend als je met simulaties wilt beginnen. Met de oorzakelijke kaarten als uitgangspunt kun je met behulp van software  een simulatie bouwen. Uiteraard kun je klein beginnen met de klassieke  archetypen. De uitdaging zit toch in het modelleren van een concrete situatie. Je hoort het de sceptici al zeggen. “De wereld kun je toch niet echt nabootsen! “. Dat klopt. Jij weet echter ook dat er heel veel zaken zijn die met elkaar samenhangen. Juist daarom biedt simuleren een toegevoegde waarde. Met simulaties kunnen je die zaken waarvan je samen weet dat ze met elkaar samenhangen ook in hun samenspel laten zien: we kunnen het niet makkelijker maken maar wel leuker.

Hoe vaak heb je niet het gevoel dat te vroeg wordt gestopt met een waardevol initiatief om een gewenste verandering op gang te brengen. Met simulaties krijg je inzicht in de dynamiek en weet je wanneer je welke resultaten mag verwachten. De kans dat je te vroeg stopt wordt kleiner. De gewenste effecten worden eerder zichtbaar. Je weet dat je op de goede weg bent en kunt elkaar blijven motiveren om op de ingeslagen weg door te gaan en dus nog meer van het gewenste resultaat zichtbaar maken.

Dat klinkt erg mooi. Om een beeld te krijgen waar je bij simulaties aan kunt denken staan hiernaast twee knoppen met een voorbeeld.

 

Heb je geen voorbeelden meer nodig en heb je vertrouwen in de aanpak dan kun je ook direct aan de slag.