Tekstvak: Tekstvak: Als je oorzaken wilt aanpakken?!

Bij menselijk handelen vaak wel

Denken in systemen: verander uw paradigma

 

Het leven is een aaneenschakeling van oorzaak-gevolgrelaties, overal zit een systeem in.  Al is het maar simpel: niet naar huis bellen als je later komt is een koude prak opwarmen. Ook in jouw organisatie zie je vast situaties met telkens dezelfde ongewenste effecten.  Als je er niet achter komt hoe je ze kunt voorkomen, blijft iedereen de eigen symptomen bestrijden. Iedereen warmt voor zichzelf de prak opnieuw op.  Alle energie- en kapitaalinzet ten spijt (en dus verlies van uw concurrentiepositie!).

 

Overgaan tot systeemdenken vergt een paradigmaverandering waar je je verdere leven profijt van houdt. Gelukkig zijn de meeste mensen onbewust bekwaam in systeemdenken. Wanneer je onder begeleiding van Ton van Amelsfort het hinderlijke patroon inzichtelijk maakt, krijg jij – en de hele organisatie met jou– in de gaten welke stappen dat patroon veroorzaken. Je wordt weer bewust bekwaam in systeemdenken. Je kunt nu die stap aanpakken die zich daar het best voor leent. Eén verandering, in één stap zorgt nu 'automatisch' dat álle stappen mee veranderen. Er wordt nu geen loze energie maar juist betrokkenheid rondgepompt. Succes stapelt zich op succes!

 

Als snack of a la carte

Hoe eerder je systemen doorziet en hinderlijke patronen weet te doorbreken, hoe sneller je concurrentiepositie of bijvoorbeeld medewerkerstevredenheid verbetert. Maak daarom kennis met het concept dat Ton van Amelsfort daarvoor heeft fijn geslepen en uitgebouwd!  Uitleg over het concept kun je vinden op www.circulairdenken.nl  .

 

 

Er staan vier proposities voor je op het menu. Je kunt zowel de intensiteit als de doelgroep kiezen die je laat kennismaken met de praktijk van het systeemdenken. Het unieke van deze opbouw is dat je gemakkelijk een breed draagvlak creëert voor jullie verandering(en). Op papier misschien droge kost, in praktijk lik je je vingers erbij af. Elke sessie is altijd stevige kost, zit vol aha-erlebnissen, is soms bitterzoet maar nooit te pittig. Bovendien is er veel verandering van spijs (ook binnen één propositie of gerecht). Je kunt blijven eten tot uw 'honger'  gestild is. Dus kies maar één van de volgende drie gerechten:  vicieuze cirkel, oorzakelijke kaarten of simulaties.